Vesivahingot

Vesivahinko

Vesivahinko ei tule kello kaulassa

Vesivahingon sattuessa tärkeintä on nopea toiminta, jotta vahingot voidaan rajata niin pieniksi, kuin mahdollista.

Noin 70 % taloyhtiöille tapahtuvista vahingoista on vesivahinkoja.

Välittömien vahinkojen ohella vesivahingoilla voi olla myös pitkällisiä ja terveyttä vaarantavia seurannaisvaikutuksia, kuten home- ja sisäilmaongelmat.

Vesivahingon korjauksen yhteydessä remontointi säästää yleensä rahaa; rakenteet on avattu ja miehet ovat paikalla korjaamassa. Muutokset on helppo toteuttaa korjausrakentamisen yhteydessä

Avaimet käteen -periaatteella

Avaimet käteen -periaatteella asiakkaan ei tarvitse itse huolehtia materiaalien hankinnasta tai työmaan siistimisestä urakan päätteeksi, me hoidamme kaiken.

Kartoitus, kuivaaminen ja purkutyöt

Vesivahingon korjaamiseksi tehdään ensin kosteuskartoitus eli tutkitaan, miten pitkälle kosteus on päässyt leviämään. Rakenteiden kosteutta mitataan eri menetelmin. Tämän jälkeen voidaan tehdä tarvittavat purkutyöt ja aloittaa tehokkailla menetelmillä rakenteiden kuivaaminen.

Vesivahingon kuivaaminen tulisikin aloittaa mahdollisimman pian. Tässä vaiheessa avataan rakenteita ja niitä tarkkaillaan koko kuivatuksen ajan, jotta selviää, milloin rakenteiden kosteuspitoisuus on tarpeeksi alhainen. Rakenteiden kuivattua voidaan aloittaa korjausrakentaminen..

Miten hoidetaan vesivahinko

Kartoitus, kuivaaminen ja purkutyöt

renovation concept. electric wires and cables in holes in grey cement wall. repairing and working in home, space for text. wall background

Vesivahingon korjaamiseksi tehdään ensin kosteuskartoitus eli tutkitaan, miten pitkälle kosteus on päässyt leviämään. Rakenteiden kosteutta mitataan eri menetelmin.

Tämän jälkeen voidaan tehdä tarvittavat purkutyöt ja aloittaa tehokkailla menetelmillä rakenteiden kuivaaminen.

Vesivahingon kuivaaminen tulisikin aloittaa mahdollisimman pian. Tässä vaiheessa avataan rakenteita ja niitä tarkkaillaan koko kuivatuksen ajan, jotta selviää, milloin rakenteiden kosteuspitoisuus on tarpeeksi alhainen. Rakenteiden kuivattua voidaan aloittaa korjausrakentaminen.

Korjausrakentaminen vesivahinkokohteessa

Kun vesivahingon kartoitus ja purkutyöt on tehty ja rakenteet on kuivattu, voi korjausrakentaminen alkaa. Vesivahinkokohteessa tärkeitä seikkoja ovat mm. riittävät ja asianmukaiset suojaukset, purkutöiden laajuuden ymmärtäminen ja korjausrakentamisen laatu mukaan lukien asianmukainen ammattitaito vesieristysten tekemisessä.

Kun aloitetaan korjausrakentaminen, on jo hyvä olla suunnitelma siitä, korjataanko ainoastaan aiheutunut vahinko, vai tehdäänkö samassa yhteydessä joitakin muutoksia? Esimerkiksi jos vesivahinko on sattunut kylpyhuoneessa, kannattaa miettiä, olisiko mielekästä remontoida samalla koko tilaa. Vaikkapa vaihtaa samalla kokonaan uusi laatoitus.

Vesivahingon korjauksen yhteydessä remontointi säästää yleensä rahaa; rakenteet on avattu ja miehet ovat paikalla korjaamassa. Muutokset on helppo toteuttaa korjausrakentamisen yhteydessä.

Avaimet käteen -periaatteella meidän asiakkaamme ei tarvitse itse huolehtia materiaalien hankinnasta tai työmaan siistimisestä urakan päätteeksi, me hoidamme kaiken.

Tutustu referensseihimme